+31-88-1184000 info@freetorun.nl

Project Zomerrust

25 jaar na de val van Srebrenica staat er nu op dezelfde plek een bed & breakfast voor Nederlandse veteranen

Voor meer informatie over het project Zomerrust klik hier voor de website.

Geschiedenis

25 jaar later

11 juli 1995

Toen de enclave Srebrenica in 1995 viel, werden meer dan 8.000 Bosnische mannen gedood en zag ik duizenden vluchtelingen die aan hun lot werden overgelaten.

Impact

De impact van de missie van Dutchbat was groot op het leven van de veteranen terug in Nederland. Net als andere missies, hebben deze voor veteranen vaak een grote impac hebben op hun leven.

De ommekeer in 2008

Het leven na Bosnië was voor veteranen niet altijd even makkelijk en in 2008 besloot Rob Zomer om naar Srebrenica te verhuizen waar hij begon aan de bouw van Zomerrust, een B&B voor veteranen.

2020

25 jaar later verwelkomt Rob Zomer veteranen, niet alleen  oud-Dutchbatters, maar ook andere veteranen en geïnteresseerden zijn welkom.

Het project

Het Project

Rob Zomer

Rob Zomer

Mijn naam is Rob Zomer, in 1995 ben ik als soldaat van Dutchbat III in de vredesmacht uitgezonden naar Bosnië.
Toen de enclave in 1995 viel, werden meer dan 8.000 Bosnische mannen gedood en zag ik duizenden vluchtelingen die aan hun lot werden overgelaten.

Het leven na Bosnië was voor mij niet altijd even makkelijk en in 2008 besloot ik om naar Srebrenica te verhuizen waar ik begon aan de bouw van Zomerrust, een B&B voor veteranen.

Verwerken doe je niet alleen

Verwerken doe je niet alleen

Familieleden en vrienden zijn zeker welkom, en ik raad het zelfs aan om partners en kinderen van veteranen mee te nemen. Partners en kinderen kunnen veel leren over wat hun vader of moeder hier heeft meegemaakt en hoe dit en rol speelt in hun verdere leven. Ik heb vaak gezien dat dit zorgt voor meer begrip en een hechtere band binnen het gezin. Bovendien is er in de omgeving voldoende te doen en te zien voor jong en oud: een mooi meer, een strandje bij een rivier, prachtige bossen om in te wandelen langs mineraal-bronnen, en een stadje om te winkelen.

Ik raad veteranen aan om minstens een week te verblijven. Uit ervaring weet ik dat het erg belangrijk is om rustig aan te doen op je reis naar dit gebied. Het is een heftige ervaring die vaak tijd vraagt om binnen te komen. Gun jezelf en je lichaam de rust om alle hevige emoties te voelen en te verwerken. Daar is hier alle ruimte voor.

Welkom

Welkom

Het is een informele B&B: je verblijft bij mij in huis op een slaapzaal met 11 bedden. Ook een verblijf in eigen tent, caravan of camper is mogelijk.
Ik noem het een informele B&B omdat we veel persoonlijk contact hebben. Ik ben je gastheer, gids en praatpaal wanneer het nodig is. Er is op Zomerrust veel ruimte voor goede gesprekken, lastige emoties, maar zeker ook lucht en humor.

Doe Mee

Registreer om deel te nemen!

 

Loop, wandel of fiets tussen 17 juli en 20 september 2020 een afstand van 5 tot 50 kilometer.

Hardlopen, wandelen, fietsen alles mag. Maak onderweg een foto van jezelf in het speciale unieke sportshirt op de locatie die voor jou symbool staat voor VRIJHEID en stuur deze met je motivatie in.

Eind oktober maken wij de 3 mooiste inzendingen bekend en zij ontvangen een speciaal cadeau.